Viata fara stres – ce inseamna stresul

Viata fara stres – ce inseamna stresul

De cativa ani, tot auzim in jurul nostru tot mai des oameni care se plang de faptul ca sunt stresati sau cum ca boala secolului este stresul. Eu insami m-am lasat de multe ori doborata de stres si nu de putine ori. Ani intregi am hranit relatia cu stresul, pana ce, din intamplare am dat peste un articol pe acest subiect si am realizat ce este de fapt stresul.

 Ce inseamna stresul? Stresul inseamna frica.

Ne simtim stresati atunci cand mintea noastra percepe o frica. Frica de a nu ajunge la timp, frica de a nu termina in timp util, frica de a nu ne supra aglomera, frica de a pierde pe cineva intr-un fel sau altul, frica de a nu reusi, frica de a pierde controlul asupra lucrurilor sau situatiilor etc..

stresul

Cineva la un moment dat mi-a spus ca nu cunosate ce este ala stres si ca, in nici o noapte nu este bantuit de ganduri sau framantari. Filozofia lui de viata era: “daca ma da afara de la servici imi voi cauta altul, daca imi moare catelul imi voi cumpara altul, daca se darama casa voi construi alta iar daca ma lasa nevasta caut alta ?. Important este ca sunt sanatos!”

stresul

Pe langa comicul discursului mi-am dat seama ca este o atitudine pe cat se poate de sanatoasa. Extragand din asta ca, atasamentul este cel care genereaza frica si ulterior stress. Bineanteles ca o lipsa crasa de atasament nu este de dorit, pentru ca altfel, ne vom transforma in niste roboti sau mai rau, in psihopati.

Cheia este detasarea. Cu totii ar trebui sa lucram la “arta” detasarii, sa incepem sa privim totul intr-o maniera mai putin partinitoare, sa stim cand sa luam pauza, cand sa ne oprim, sa ne re-evaluam prioritatile si mai ales nevoile.

Alte combinatii in care am purtat geaca din denim puteti vedea aici si aici.

Pana data viitoare ramaneti in tendinte!

Din Iasi cu dragoste!

Aviator Ray Ban
kaki

GET THE LOOK:

Denim Jacket | Geaca de blugi| BonPrix

Shoes| Pantofi| Poema

Trousers| Pantaloni| Zara

Bag | Geanta | Louise Vuitton

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.